Huisartsenpraktijk Celsius is weer voor 3 jaar een geaccrediteerde huisartsenpraktijk.
Debbie Hooghiemstra, praktijkmanager: “We zijn ontzettend trots op ons team dat zich elke dag inzet om de beste zorg aan patiënten te leveren en dat dit opnieuw met dit keurmerk wordt beloond is de kroon op ons werk!”

Op vrijdag 31 maart kreeg de praktijk een audit voor de NHG-praktijkaccreditering.

“De NHG-Praktijkaccreditering is het kwaliteitskeurmerk van het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Dit keurmerk toont aan dat een praktijk voldoet aan de landelijk vastgestelde normen en constant werkt aan kwaliteitsverbetering.”

De auditor controleert op deze dag of de praktijk aan alle eisen van de accreditatie voldoet.

Zijn alle protocollen op orde? Werkt de praktijk hygiënisch en veilig? Wordt de veiligheid van patiëntgegevens gewaarborgd? Hoe is de zorg voor ouderen of terminale patiënten geregeld? Dit zijn enkele voorbeelden die op deze dag onder de loep worden genomen.

 

Vele gesprekken met artsen, de praktijkmanager, praktijkondersteuners en assistentes volgden terwijl ondertussen de patiëntenzorg op volle snelheid doorging. Aan het einde van de dag stond een evaluatiegesprek gepland. Hier werden de bevindingen besproken. Wat gaat goed en op welke onderdelen kunnen misschien nog kleine verbeteringen doorgevoerd worden? Met de uitkomsten van dit gesprek is iedereen bij de huisartsenpraktijk aan de slag gegaan om de kwaliteit van zorg naar een nog hoger niveau te brengen.

error: